Geschiedenis

1995

Met enkele vrienden werd een allereerste brouwsel gemaakt met een brouwpakket. 10 liter bier dat met veel goeie wil een beetje lekker smaakte.

1996

Een cursus artisanaal bierbrouwen heeft ervoor gezorgd dat er een tandje werd bijgestoken. Er werden zelf ketels gelast en zo kon er 40 liter in 1 keer gemaakt worden. Het biertje ‘ Amber ‘ was een succes.

1998

Door de aanschaf van een kookketel van 150 liter, werden er telkens brouwsels van 100l gemaakt Dit heeft zo doorgegaan tot het jaar 2002.

2003

Verbouwingswerken en een gebrek aan tijd hebben ervoor gezorgd dat het volledige brouwverhaal in de diepvriezer ging. Gelukkig is het vorstbestendig…

2014

Daniel Brijs komt via zijn werk in contact met Tsjerk Raeymaekers, die toen bezig was met hobby brouwen. Van het een kwam het ander en de diepvries begon stilaan te ontdooien.

2015

Met een eenvoudige kookpot en enkele plastic gistingsvaten werden de allereerste proefbrouwsels gemaakt. Het resultaat was ok, maar moest zeker verder worden verbeterd. De basis werd gelegd.

2016

Beide collega’s volgen een opleiding artisanaal bierbrouwen en vervolmaken zich in het brouwproces. Extra cursussen over Hop, Gist, hoe een brouwerij te starten,….. werden gevolgd.

2017

De verbouwingswerken werden opgestart en noodzakelijke aanvragen ingediend. Brouwmaterialen werden aangekocht en vele bierfestivals bezocht.

2018

In Juni start Tsjerk Raeymaekers brouwerij Sweynbeer te Elewijt In September start brouwerij BRIXIUS in Kruibeke de ketels op. Op 1 December zijn de BRIXIUS bieren beschikbaar op de markt.