1995
Met enkele vrienden werd een allereerste brouwsel gemaakt met een brouwpakket. 10 liter bier dat met veel goeie wil een beetje lekker smaakte.
1996
Een cursus artisanaal bierbrouwen heeft ervoor gezorgd dat er een tandje werd bijgestoken. Er werden zelf ketels gelast en zo kon er 40 liter in 1 keer gemaakt worden. Het biertje ‘ Amber ‘ was een succes.
1998
Door de aanschaf van een kookketel van 150 liter, werden er telkens brouwsels van 100l gemaakt. Dit heeft zo doorgegaan tot het jaar 2002 – 2003
2003
Verbouwingswerken en een gebrek aan tijd hebben ervoor gezorgd dat het volledige brouwverhaal in de diepvriezer ging. Gelukkig is het vorstbestendig…
2014
Daniel Brijs komt via zijn werk in contact met Tsjerk Raeymaekers, die toen bezig was met hobby brouwen. Van het één kwam het ander en de diepvries begon stilaan te ontdooien.
2015
Met een eenvoudige kookpot en enkele plastic gistingsvaten werden de allereerste proefbrouwsels gemaakt. Het resultaat was ok, maar moest zeker verder worden verbeterd. De basis werd gelegd.
2016
Beide collega’s volgen een opleiding artisanaal bierbrouwen en vervolmaken zich in het brouwproces. Extra cursussen over Hop, Gist, hoe een brouwerij te starten,….. werden gevolgd.
2017
De verbouwingswerken werden opgestart en noodzakelijke aanvragen ingediend. Brouwmaterialen werden aangekocht en vele bierfestivals bezocht.
2018
In Juni start Tsjerk Raeymaekers brouwerij Sweynbeer te Elewijt. In September start brouwerij BRIXIUS in Kruibeke de ketels op en vanaf 1 December zijn de BRIXIUS bieren beschikbaar op de markt.
2019
Kruibeke maakt kennis met BRIXIUS in verschillende winkels en Horeca zaken. De eerste bierfestivals zijn een feit en we kapen met BOENK! De publieksprijs weg op het bierfestival van Temse Velle
2020
Het Corona jaar………..Tja, ondanks de vele beperkingen heeft de brouwerij toch nog een kleine groei gekend en hebben wij een bottellijn opgestart.
2021
We vergroten onze capaciteit met bijna 800L,………………